Volg ons West-Vlaamse Badmintonfederatie | Facebook West-Vlaamse Badmintonfederatie | Flickr
 
IPJO

IPJO 2013

 

In Tongerlo ging de 25 ste editie van de IPJO door.

 

Een jubileumeditie, waar spelers, trainers, begeleiders, scheidsrechters en organisatoren dit weekend het beste van zich zelf gaven.

De 5 deelnemende provinciale jeugdselecties waren naar de Kempen gekomen om hun huid duur te verkopen.Sportief was het een schot in de roos. Vele mooie en spannende wedstrijden; IPJO in zijn volle glorie voor het jeugdbadminton.

Uiteindelijk was het de provincie Vlaams Brabant (VVBBC)die zich de beste toonde en zij mochten dan ook de overwinningsbeker in de lucht steken.
Tweede werd de provincie Limburg, derde Antwerpen. West Vlaanderen was vierde ; tenslotte volgde Oost Vlaanderen.

Vlaams Brabant won de leeftijdscategorieen -11 en -15.
In de leeftijdscategorie -13 was de overwinning voor Antwerpen, de -17 was voor de provincie Limburg.

De volgende editie in 2014, zal in de provincie West Vlaanderen zijn. Deze editie zal niet meer doorgaan in februari, maar in de maand mei.

Resultaten zijn te bekijken via deze link.

 

Eindstand IPJO 2012

1. Limburg

2. West-Vlaanderen

3. Antwerpen

4. Vlaams Brabant

5. Oost-Vlaanderen

 

Wat?

De Interprovinciale Jeugdontmoeting (IPJO) is een teamtoernooi voor jeugdselecties van de 5 Vlaamse provincies, en dit in de leeftijdscategorieën U11, U13, U15 en U17. De organisatie vindt jaarlijks in een andere provincie plaats, en dit seizoen zal dit in Tongerlo (Antwerpen) zijn op 9 en 10 februari 2013.

Voor dit toernooi (dat officieus wel eens de Vlaamse jeugdkampioenschappen genoemd wordt) worden per leeftijdsgroep 4 jongens en 4 meisjes geselecteerd door de provinciale coaches. Zij selecteren dus de 8 beste spelers/speelsters van hun groep, in de hoop dat zij het ‘in team’ zullen kunnen waarmaken tegen de overige provincies. Er wordt ook een totaalrangschikking opgesteld die bepaalt welke provincie op dat ogenblik de breedste kern van sterke spelers heeft.

Inschrijvingen

Individueel inschrijven voor de IPJO is niet mogelijk. De inschrijvingen worden gedaan vanuit de provincie. De IPJO wordt gespeeld over 2 dagen. De selecties blijven met hun begeleiders/coaches ter plaatse overnachten. De logistiek wordt geregeld vanuit de provincies.

Coaching

Uiteraard zal er door de provinciale coaches, die de selecties samenstellen, ook gecoacht worden.

 

Uitslagen

Uitslagen 2013

Uitslagen 2012

Uitslagen 2011

Uitslagen 2010

 

Verslag IPJO 2011 (Leuven)

In het weekend van 12-13 februari vond in de sportoase te Leuven de 23ste editie plaats van de IPJO. De winnaar van vorig jaar (Vlaams Brabant) kwam verzwakt aan de start waardoor West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen getipt werden als mogelijke eindwinnaar. Door een blessure moest Davy Buffel (Barloke) op het laatste moment afzeggen, hij werd vervangen door Ruben Ryckebusch (IZBA).

 

Lees hier het verslag van de IPJO 2011.

 

Pre-Miniemen (U11)