Volg ons West-Vlaamse Badmintonfederatie | Facebook West-Vlaamse Badmintonfederatie | Flickr
 
Projecten

KYU

KYU is een ontwikkelingsgstraject voor jonge (beginnende) badmintonners dat loopt via gekleurde bandjes en de ontwikkelingslijn van badminton (van beginner tot gevorderde speler) volgt. De trainers die werken met KYU, kunnen gebruik maken van heel wat HD audiovisuee lmateriaal wat via “KYUWEB” gedownload kan worden. U kan de toepassingen van KYU integreren in de bestaande opleidingsplannen van uw club. KYU is geen voorgeschreven lessenpakket.

 

De jeugdverantwoordelijke/jeugdcoördinator heeft net als bij andere jeugdmateries een zeer centrale rol te vervullen. Hij beheert de login van KYUWEB, is verantwoordelijk voor de bestelling van bandjes en deelname-attesten en voert de gegevens in van de deelnemers en de clubtrainers.

 

Stokpaardje van KYU is het HD filmmateriaal, dat gedownload en verspreid mag worden. Je kan ze in HD downloaden of in mp4formaat zodat jeugdspelers het kunnen afspelen op hun Ipod. Op deze manier kunnen ze thuis, op school en overal de juiste moves oefenen. Je kan bijvoorbeeld als trainer met je laptop de filmpjes op hun meegebrachte USB-keyzetten.

 

Meer info vind je bij 'KYU project?'.

 

Badminton+

Jeugdbadminton+ is een kwaliteitsproject voor de jeugdwerkingen in onze Vlaamse badmintonclubs.

 

Het jeugdbadminton+ project heeft 2 grote doelen :

 

a) Een kwaliteitsbevorderend aspect voor de lokale jeugdwerkingen

Elke Vlaamse (VBL) club wordt aangemoedigd zijn jeugdwerking uit te breiden in kwantitatief (breedteparticipatie) als in kwalitatief opzicht. Er zijn 8 subsidieerbare deelfacetten waaraan een participerende club kan –maar niet moet- deelnemen. Aldus kan een club zelf kiezen hoe snel en in wat het wil groeien. De Vlaamse clubs kunnen in het totaal rekenen op 45000 euro per kalenderjaar. Per club kan dat rap oplopen tot meer dan 1000 euro per jaar (ruw geschat) extra werkingskosten.

 

b) Kwaliteitslabels toekennen aan de clubs

Naarmate een Vlaamse badmintonclub actief deelneemt aan de verschillende deelfacetten zoals hierboven vermeld, verdient de club een A+, B+ of C+ label.

Deze kwaliteitslabels zijn geldig voor een heel jaar en worden vermeld in de externe communicatie die de VBL voert (bv jeugdfolders, VBL website, persconferenties, etc…) De clubs zijn natuurlijk gemachtigd dit label (inclusief het speciale logo) te “gebruiken” in hun eigen communicatie strategie.

 

Meer info vind je bij 'Badminton+'.