Volg ons West-Vlaamse Badmintonfederatie | Facebook West-Vlaamse Badmintonfederatie | Flickr
 
G-verstandelijk

Badminton voor sporters met een mentale beperking

 

Veel mensen met een mentale beperking spelen badminton. Het is een vaak beoefende sport in tehuizen en dagopvangcentra, en enkele mensen met een mentale beperking zijn ondertussen al lid van badmintonclubs.

 

Naast de trainingen en spelmomenten zijn er ook wedstrijden die voorbehouden zijn voor deze sporters, met als grootste evenement de Special Olympics.

 

Special Olympics World Games worden georganiseerd in het jaar voorafgaand aan de Olympische Spelen. Veel landen, waaronder België, hebben ook een jaarlijkse nationale editie van deze spelen. Dit jaar vinden de Special Olympics Belgium plaats in de provincie Henegouwen, in Bergen-La Louvière van 20 tot 23 mei 2009. Hier gelden alle normale spelregels en elke wedstrijd wordt geleid door een scheidsrechter.

 

Ook binnen de VBL worden sinds kort recreatieve toernooitjes georganiseerd voor mensen met een mentale beperking. Hier werd afgesproken om ook de normale spelregels toe te passen, maar een makkelijkere telling te hanteren. Elke wedstrijd van deze toernooien duurt 10 minuten, en bestaat uit één game waarbij de punten gewoon doorgeteld worden. Zo kan een game in plaats van tot onze vertrouwde 21 punten, tot 50 of meer punten gaan. Deze alternatieve telling heeft als voordeel dat ze makkelijker te bevatten is, en dat men grotere poules kan maken.

 

 

 

Alle verdere info over G-badminton bij g-badminton@wvbf.be